OMELETTE OH MY GOD!

#OMG dit is so good. Na die zachte touch van omelet op je tong glijdt de lichtpikante humus zo naar binnen. Je gaat niet weten wat je overkomt!


ZO MAAK JE HET

Hak de halve knoflookteen fijn en stop deze met alle overige ingrediënten (behalve de eieren) in een blender.

Blend deze net zolang totdat er een mooie humus ontstaat. Je kunt ondertussen zelf bepalen hoe pittig je het wilt hebben: voeg daarvoor naar eigen smaak wat peper, zout, paprikapoeder en chilivlokken toe.

Klop de twee eieren tot een luchtig geheel en bak hier een omelet van. Leg de omelet open op een bord. Verdeel vervolgens de humus over de helft van de omelet en klap die dicht. Opdienen op een stoere plank of bord en bestrooien met peterselie. Bon appétit!

DIT HEB JE NODIG (voor 1 persoon)

  • 2 eieren
  • 100 gram kikkererwten (voorgekookt)
  • 40 gram maïs
  • ½ teentje knoflook
  • 5 ml olijfolie
  • 35 gram cream cheese light
  • 1 scoop F1 vanilla (13 gram)
  • 1 theelepel citroensap

Toevoegen naar wens

  • Peper
  • Zout 
  • Paprikapoeder 
  • Chilivlokken 
  • Peterselie

VOEDINGSWAARDEN

  • 450 kcal
  • 25 gram koolhydraten
  • 24 gram vetten
  • 32 gram eiwitten