Oostenrijkse apfelschmarrn

Voor veel mensen zou de aankomende weken in het teken van wintersport staan. Lekker de hele dag sportief met elkaar in de buitenlucht en als lunch of tussendoortje een heiße Schokolade en een bord apfelstrudel of Kaiserschmarrn bestellen. Gezien de huidige situatie moeten we helaas een seizoen overslaan. Maar niet getreurd! Met onze Oostenrijkse apfelschmarrn krijg je dat heerlijke wintersportgevoel binnen no-time op je eigen keukentafel! Guten Appetit!

Dit heb je nodig Oostenrijkse apfelschmarrn (6 personen)

  • 4 middelgrote appels
  • 2 porties (84 g) Pro 20 select
  • 4 eieren, gesplitst
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 125 ml water
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels ongezouten
  • boter voor in de pan
  • Kaneel om erover te strooien

Voedingswaarden (133 kcal)

  • 16.6 g koolhydraten
  • 6.3 g vetten
  • 9.3 g eiwit
  • 14.5 g suiker

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Snijd de appels in kwarten en haal de kern eruit. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Meng de eidooiers, kaneelpoeder, water, melk en Pro 20 select in een kom. Klop de eiwitten in een aparte kom totdat ze opstijven en vouw vervolgens heel voorzichtig het eiwit door het beslag. Probeer hierbij het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Zet een middelgrote koekenpan (23 cm in diameter) op hoog vuur en laat warm worden. Voeg de boter toe en voeg, als deze gaat schuimen, de appelplakjes toe. Bak ze al roerend 5 minuten totdat ze zacht zijn geworden en een beetje goudbruin aan de zijkanten. Zet het vuur laag, schik de appelplakjes zo dat ze de bodem van de pan bedekken en giet het beslag over de appels. Bak 2 minuten op het vuur zodat het beslag aan de onderkant lichtbruin kan worden. Zet de pan vervolgens in de voorverwarmde oven en bak nog 10 minuten zodat het beslag in het midden net gaar is. Draai voorzichtig om op een warm bord om te serveren en strooi er nog wat kaneelpoeder over als je wilt. Laat iets afkoelen. Snijd in punten en serveer.

Gerelateerd

Alle artikelen
EK Muffins met zongedroogde tomaat & geroosterde paprika

EK Muffins met zongedroogde tomaat & geroosterde paprika

Auteur: Herbalife Nutrition

Hoe ben jij van plan de EK wedstrijden te gaan kijken? Thuis met een gezellige borrelplank? Wij hebben een verantwoorde hartige muffin die hier perfect bij past! Een combinatie van tomaten en rode paprika's. De Gourmet Tomatensoep geeft een briljante basissmaak aan dit gerecht, terwijl de PDM een goede manier is om toch nog je dagelijkse proteïne-iname te verhogen. Het leuke van deze muffin is dat je ook nog eens in ''oranje'' stijl naar het EK kunt kijken! Enjoy!

Bekijk recept

Koningsdag Carrot Cake

Koningsdag Carrot Cake

Een oranje tompouce op Koningsdag hoort er natuurlijk altijd bij maar wil je een keer wat anders? Wat dacht je van een overheerlijke carrot cake dit jaar? Net even anders en gemaakt van Herbalife Nutrition producten dus ook nog eens verantwoord! De Koning is tenslotte jarig dus een goede reden om wat lekkers te bakken, wij delen het overheerlijke recept!

Bekijk recept

Salsa met tomaat & champignon op de nieuwe chips!

Salsa met tomaat & champignon op de nieuwe chips!

Auteur: Herbalife Nutrition

Heb je de nieuwe chips al gegeten? Probeer ze nu met deze overheerlijke salsa! De combinatie van ingrediënten zorgt voor een ware smaakexplosie. Super leuk om als 'borrel' hapje te maken maar ook heerlijk als verantwoorde snack! Met de salsa gecombineerd dient de chips als perfecte toast!

Bekijk recept

Vind een member

Vind een member x