Oostenrijkse apfelschmarrn

Voor veel mensen zou de aankomende weken in het teken van wintersport staan. Lekker de hele dag sportief met elkaar in de buitenlucht en als lunch of tussendoortje een heiße Schokolade en een bord apfelstrudel of Kaiserschmarrn bestellen. Gezien de huidige situatie moeten we helaas een seizoen overslaan. Maar niet getreurd! Met onze Oostenrijkse apfelschmarrn krijg je dat heerlijke wintersportgevoel binnen no-time op je eigen keukentafel! Guten Appetit!

Dit heb je nodig Oostenrijkse apfelschmarrn (6 personen)

  • 4 middelgrote appels
  • 2 porties (84 g) Pro 20 select
  • 4 eieren, gesplitst
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 125 ml water
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels ongezouten
  • boter voor in de pan
  • Kaneel om erover te strooien

Voedingswaarden (133 kcal)

  • 16.6 g koolhydraten
  • 6.3 g vetten
  • 9.3 g eiwit
  • 14.5 g suiker

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Snijd de appels in kwarten en haal de kern eruit. Snijd vervolgens in dunne plakjes. Meng de eidooiers, kaneelpoeder, water, melk en Pro 20 select in een kom. Klop de eiwitten in een aparte kom totdat ze opstijven en vouw vervolgens heel voorzichtig het eiwit door het beslag. Probeer hierbij het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Zet een middelgrote koekenpan (23 cm in diameter) op hoog vuur en laat warm worden. Voeg de boter toe en voeg, als deze gaat schuimen, de appelplakjes toe. Bak ze al roerend 5 minuten totdat ze zacht zijn geworden en een beetje goudbruin aan de zijkanten. Zet het vuur laag, schik de appelplakjes zo dat ze de bodem van de pan bedekken en giet het beslag over de appels. Bak 2 minuten op het vuur zodat het beslag aan de onderkant lichtbruin kan worden. Zet de pan vervolgens in de voorverwarmde oven en bak nog 10 minuten zodat het beslag in het midden net gaar is. Draai voorzichtig om op een warm bord om te serveren en strooi er nog wat kaneelpoeder over als je wilt. Laat iets afkoelen. Snijd in punten en serveer.

Gerelateerd

Alle artikelen
Winterpasteitjes

Winterpasteitjes

Auteur: Herbalife Nutrition

Het is bijna holiday season! De geur van pasteitjes in huis mag daarbij absoluut niet ontbreken! F1 Appel Kaneel en Multivezel drank worden gecombineerd met fruit, noten en specerijen om je een pasteitje te geven dat niet alleen naar the holidays smaakt, maar ook een bron is van proteïnen en vezels. Enjoy!

Bekijk recept

Maak deze overheerlijke Kaneelmuffins!

Maak deze overheerlijke Kaneelmuffins!

Auteur: Herbalife Nutrition

Wil jij een keer iets anders eten dan pepernoten, gevuld speculaas of marsepein? Probeer dan deze verantwoorde kaneelmuffins! Ze zitten boordevol extra proteïnen uit de F1 en PDM., kunnen van tevoren gebakken worden en je kunt er gedurende de rest van de week ook nog van genieten!

Bekijk recept

De Zomer Op Tafel Koude champignonsoep

De Zomer Op Tafel Koude champignonsoep

Auteur: Herbalife Nutrition

Levendig. Fris. Levendig. Deze gekoelde zomerse soep brengt een aantal serieuze smaken op jouw tafel. Dit recept bevat voedingssupplementen, overschrijd de dagelijkse dosis niet.

Bekijk recept

Vind een member

Vind een member x